ارزش غذایی و اثرات درمانی دانه ذرت

چرا باید ذرت را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانیم؟ ارزش غذایی و خواص درمانی ذرت چیست؟ بهترین روش طبخ ذرت برای استفاده حداکثر از خواص ذرت کدام است؟
ذرت شیرین گیاهی یکساله با ارزش غذایی بالا و اثرات درمانی بسیار مفیدی می باشد که بهترین روش طبخ آن به جهت حفظ ارزش غذایی آن روش بخارپز می باشد.

رنگ زرد دانه های ذرت مربوط به موادی به نام زنین و زیازانتین است. ذرت حاوی انرژی، آب، پروتئین، مواد نشاسته ای، کلسیم، سدیم، پتاسیم، فسفر، آهن، ویتامین آ، ویتامین های ب1، ب2، ب3 و آرسنیک می باشد.

از نظر متخصصین تغذیه به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد انواع ریز مغذی ها به عنوان یک میان وعده مطلوب به شمار می رود.

اثرات درمانی دانه های ذرت

ذرت سرشار از ویتامین و انواع ریز مغذی ها می باشد که هرکدام اثرات مثبتی برای سلامتی به همراه دارند که عبارتند از:

  • ویتامین ب1 که به مقدار زیادی در ذرت وجود دارد برای سوخت و ساز کربرهیدراتها بسیار مفید است.
  • ویتامین ب5 موجود در ذرت برای فعالیتهای فیزیولوژیکی بسیار مناب هستند.
  • فولیت موجود در ذرت در تولید سلولهای جدید نقش بسزایی دارد.
  • ویتامین ث موجود در ذرت برای مقابله یا بیماری ها مفید است.
  • ذرت سرشار از فیبر خوراکی است که برای درمان مشکلات هضم و سیستم گوارش مانند یبوست مفید است.
  • برای پیشگیری از سرطان غذای مفیدی محسوب می شود.
  • فیبر خوراکی موجود در آن برای کاهش کلسترول خون مناسب است.
  • خطر ابتلا به سرطان روده را کم می کند.
  • قند خون را در افراد مبتلا به دیابت پایین می آورد.
  • برای بانوان مبتلا به کم خونی مخصوصا کم خونی ناشی از کمبود ویتامین بسیار مفید است.
  • اسید فولیک موجود در ذرت برای پیشگیری از نارسایی مادرزادی لوله عصبی مفید است.
  • منیزیم موجود در ذرت برای بهبود گرفتگی های عضلانی موثر عمل می کند.
  • کلسیم و فسفر موجود در ذرت برای استخوان سازس بسیار مفیدند. در نتیجه برای کودکان درحال رشد مصرف آن توصیه می شود.
  • ویتامین ها و آنتی اکسیدانهای موجود در ذرت برای شادابی پوست و مو و ناخن بسیار مفید هستند.

 

ذرت ماده بسیار مغذی و مفیدی است که روش طبخ آن تاثیر زیادی در سلامت غذایی آن دارد. افزودن نمک و کره از ارزش غذایی آن می کاهد اما مصرف آن بصورت بوداده یا پاپ کورن به اندازه مصرف سبزیجات و انواع میوه آنتی اکسیدانهای لازم را برای بدن تامین می کند.
مصرف ذرت غلاف دار برای مبتلایان به سرماخوردگی و واریس توصیه نمی شود.