خرما از حدود 70 درصد قندهای طبیعی، عمدتاً فروکتوز و گلوکز به نسبت مساوی تشکیل شده است که خرمای مضافتی بم درجه یک را به منبعی غنی از انرژی تبدیل می کند، 20 درصد باقیمانده توسط پروتئین، فیبر و ریزمغذی های مختلف مانند پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر اشغال می شود، به طور دقیق تر، 100 گرم خرمای مضافتی بم درجه یک تقریباً 280 کیلو کالری تولید می کند، در حالی که می تواند حداقل 15٪ از نیاز روزانه ما را به مواد معدنی فوق پوشش دهد.
همچنین خرما حاوی مقادیر کمی ویتامین B کمپلکس است در حالی که منبع غنی از فیبرهای گیاهی عمدتا نامحلول است، در تحقیقات روزمره ی خود اطلاعات دقیقی در مورد ترکیبات غذایی آنها کسب می کنید، به طور سنتی خرما برای اهداف دارویی بسیاری در فرهنگ های مختلف از مشکلات گوارشی گرفته تا تب، ادم و برونشیت استفاده می شده است، در سال های اخیر، مطالعات متعددی به دلیل ارزش غذایی غنی آنها، مفید بودن آنها را تایید می کنند.
به طور خاص، خرما سرشار از ترکیبات زیست فعال طبیعی و آنتی اکسیدان ها پلی فنول ها، آنتوسیانین ها، استرول ها و کاروتنوئیدها است، در واقع طبق مطالعات انجام شده خرما به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید و دمای شدیدی که در معرض آن قرار می گیرد در مقایسه با سایر میوه ها یکی از بالاترین میزان پلی فنل را در بین تمام میوه های خشک دارد.
غلظت و ترکیب میوه ها در این اجزا بسته به پارامترهای مختلفی مانند رقم، مرحله رسیدن، مرحله جمع آوری میوه، ذخیره سازی، فرآوری، منطقه جغرافیایی و شرایط خاک دارای تنوع زیادی هستند، همچنین در مدلهای زنده اثرات ضد التهابی، ضد باکتریایی، محافظتی گوارشی و ضد سرطانی خرما را که به محتوای ترکیبات فیتوشیمیایی آن نسبت داده میشود، تأیید کردهاند، برای مثال، فعالیت ضد میکروبی آنها در بسیاری از مطالعات آزمایشگاهی تأیید شده است.
به نظر می رسد آنها در برابر باکتری های بیماری زا مختلف محافظت می کنند و در جنس های مسئول اسهال.